U koopt met plezier bij De Landerije Tuin en Dier
Telefoon
Bel ons
0165 - 521 248

Potgrond

Tuin, pot- of perkplant... De tuinliefhebber moest het vroeger doen met de grond die toevallig in de tuin lag. Meer keuze was er nu eenmaal niet. Gelukkig staat de hartstochtelijke tuinier van tegenwoordig er heel wat beter voor. Bij de landerije tuin en dier zijn tal van potgronden verkrijgbaar. Daarbij kan het gaan om zowel potgrond als tuinaarde. Tuinaarde is een aanvulgrond voor gebruik in de tuin.

Potgrond is een verzamelnaam voor diverse soorten grond met elk hun eigen samenstelling en specifieke structuur, speciaal voor planten in potten en bloembakken. Potgrond is licht van gewicht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zwaardere donkere tuinaarde.

Om gezonde, krachtige planten te krijgen, moet de potgrond voldoen aan de speciale behoeften van de plant. Naast een goede bodemstructuur zijn er bijvoorbeeld ook bepaalde voedingsstoffen en kalk nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Stikstof bijvoorbeeld is nodig voor de groei van een plant en ijzer is nodig voor de aanmaak van de bladeren en de bloemvorming. Op basis van uitgebreid onderzoek zijn de potgrondproducenten er de afgelopen jaren in geslaagd voor vrijwel iedere plant een kwalitatief hoogwaardige potgrond te ontwikkelen. Omdat de voedingsstoffen, de structuur en de samenstelling van de grond exact op het gebruik zijn afgestemd, kan de tuinliefhebber uitgaan van goede resultaten.

Ook hierin heeft DCM een uitgebreid aanbod vandaar dat wij voor deze leverancier gekozen hebben.

Zeg niet zomaar potgrond tegen DCM-potgrond!

Planten verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen van uw lievelingsplanten is geen kunst, met de juiste middelen en grondstoffen is succes verzekerd!

 

Het hele assortiment van DCM potgronden vormt daarbij de ideale partner. Uw terras of tuinkamer zal in geen tijd worden omgetoverd tot een ware expositieruimte. Een goede voorbereiding zorgt voor een geslaagd resultaat waarmee u overal zonder aarzelen kan pronken.

Wie planten koopt, een eigen kweek vermeerdert of zaadjes plant, verlangt een goed en voedselrijk substraat voor een gezonde groei en een prachtige bloei. Planten en bloemen in bakken en potten verdienen het beste wat u hen kan geven, daarom heeft DCM een reeks potgronden samengesteld die de behoeften van al uw planten zo goed mogelijk ondersteunen. De pracht en praal van een schitterend bloemenperk zorgt voor een onovertroffen overtuigingskracht.

Een goed substraat bevat naast kalk een aantal voldoende luchtige turfsoorten die zowel lucht als water kunnen vasthouden. Daarom heeft DCM een selectie gemaakt uit de beste tuinturf en turfstrooisels gemaakt. Dit zwart- en witveen zorgen voor een ideale combinatie inzake vochthuishouding en luchtverdeling in het substraat.

Zo werden extra voedingselementen aan de potgrond toegevoegd onder de vorm van een aangepaste organische bemesting voor minstens 100 dagen. Specifiek voor elke toepassing werd een keuze gemaakt tussen enkele waardevolle bestanddelen die de kwaliteit van elke potgrond die extra aanvulling geven.

Assortiment potgronden:

DCM Potgrond Huis & Tuin

Een uitmuntende kwaliteitspotgrond voor een lang plantenleven om al uw bloembakken en potten op te vullen zowel in huis als in de tuin. De DCM Potgrond Huis & Tuin is organisch bemest voor 100 dagen en waar ook extra lavakorrels aan zijn toegevoegd voor een optimale waterhuishouding.

DCM Potgrond Zaaien & Stekken

Een extra fijne textuur en een ideaal evenwicht tussen lucht en vocht maken de DCM Potgrond Zaaien & Stekken het substraat bij uitstek voor een snelle inworteling en een goede kieming van uw zaden en stekken. Kant en klaar voor gebruik.

DCM Potgrond Aquaterra®

Voor wie het aantal gietbeurten wil halveren, heeft DCM een potgrond ontwikkeld waar water-absorberende polymeren aan zijn toegevoegd. De waterkristallen in de DCM Potgrond Aquaterra® houden het water langer vast en geven het af wanneer de plant het nodig heeft. Ideaal voor hanging baskets bijvoorbeeld!

DCM Potgrond Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten

DCM Potgrond Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten is hét substraat voor het opvullen van bloembakken met geraniums en allerlei zomerbloeiers. Deze potgrond werd eveneens organisch bemest voor minstens 100 dagen en bevat extra klei om water en voedingselementen beter vast te houden.

DCM Potgrond Terrasplanten (& Mediterrane Planten)

De DCM Potgrond Terrasplanten (& Mediterrane Planten) behoud zijn luchtige structuur dankzij de toevoeging van lava voor gezonde wortels. De verhouding tussen lucht en vocht zal perfect geregeld worden. Deze potgrond is organisch bemest om uw terrasplanten alle nodige voedingsstoffen te geven.

DCM Potgrond Kamerplanten

Alle voordelen van de toevoeging van lava zijn eveneens terug te vinden in de DCM Potgrond Kamerplanten, uw groene planten en bloeiende planten zullen er ongetwijfeld wel bij varen. Extra kokosvezels zorgen voor een egale verdeling van het aanwezige water in de potgrond.

DCM Potgrond Buxus

Om de behoeften van onze klanten zo compleet mogelijk tegemoet te komen heeft DCM een aantal specifieke potgronden ontwikkeld. Zo is zeewierkalk, klei, lava en organische meststof toegevoegd aan de DCM Potgrond Buxus.

DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia en alle Zuurminnende Planten

Voor een aangepaste zuurgraad voor zuurminnende planten in potten en bloembakken is DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia en alle Zuurminnende Planten uitermate geschikt. De langwerkende organische bemesting zorgt voor een rijke bloei en frisgroene blaadjes.

DCM Potgrond Cactussen, Rots- & Vetplanten

De extra lava in DCM Potgrond Cactussen, Rots- & Vetplanten en in DCM Potgrond voor Bonsai biedt uw planten een zeer luchtige structuur en een uitstekende drainage voor gezonde wortels. De toegevoegde zachtwerkende organische meststof zorgt voor een rustige, compacte en evenwichtige groei.

DCM Potgrond Orchideeën

Grove veenbrokjes en een speciale organische bemesting voor orchideeën vormen het ideale substraat voor uw orchideeplanten, DCM Potgrond Orchideeën heeft een extra luchtige structuur die ervoor zal zorgen dat wortelrot bij uw lievelingsplanten kan worden vermeden.

DCM Potgrond voor Palmen

Om het gietwater gelijkmatig over de potkluit te verdelen is lava aan de DCM Potgrond voor Palmen toegevoegd. Het witveen en de kokosvezels zorgen ervoor dat bij droog weer de potgrond niet krimpt en makkelijk weer te bevochtigen is. De organische bemesting geeft uw palmen voedingsstoffen voor een lang en gezond leven.

Tuin benodigheden

Binnen ons tuincentrum hebben we een breed assortiment met tuin benodigdheden. Kom ons tuincentrum bezoeken!

BEKIJK ACTIES

Dierenbenodigheden

Heeft u dieren? Bij De Landerije een ruim assortiment producten, voeding, accessoires en nog veel meer.

BEKIJK ACTIES

Uitgelichte acties

Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen bij De Landerije Tuin en Dier? Wij hebben onderstaande aanbiedingen voor u geselecteerd.

Winterviooltjes
Winterviooltjes
0.45 € 3.95 voor 10 stuks
Neem contact op
klimplanten
klimplanten
5.95 € 10.00 voor 2 stuks
Neem contact op
Hyacint vanaf
Hyacint vanaf
€ 0.99
Neem contact op
Platmos in bak
Platmos in bak
€ 5,95 € 10,- voor 2 bakken
Neem contact op
Bloembollen actie!
Bloembollen actie!
€ 2,49 € 10,- voor 5 zakjes
Neem contact op
Nordmann Kerstbomen
Nordmann Kerstbomen
vanaf € 25,-
Neem contact op
WIL JE NIETS MISSEN?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres